• F
    Felix Haverkamp

    @kosta color is not working and when the light goes off, the light goes first to 100% and then off. But i think this is a problem of the gateway.

    In the Plugin pimatic-led-light i can send color with: http://rasp/api/devices/device?setColor&colorCode=#00FF00
    maybe you can implement that for tradfri too.

    posted in Plugins read more
  • F
    Felix Haverkamp

    added a Osram Lightify RGB Bulb. But cant change the color via Frontend or via API.
    In the Ikea Tradfri App i can change the Color of the RGB Bulb with 20 color buttons

    API GET:
    http://rasp/api/devices/device?setColor&colorCode=#00FF00 doesnt work.

    How is this possible?

    posted in Plugins read more
  • F
    Felix Haverkamp

    yeah, thought the intergrated node-red is nice to use. But in the end, and with node-red updates coming with pimatic, i know think its a bad idee. With every update i have to add all node-red plugins again.

    posted in Howto ... read more
  • F
    Felix Haverkamp

    yes thats true, but with this node-red skill you can use more commands and you can better customize commands and responses.

    For Example:
    TurnOnRequest
    TurnOffRequest
    SetPercentageRequest
    IncrementPercentageRequest
    DecrementPercentageRequest
    SetTargetTemperatureRequest
    IncrementTargetTemperatureRequest
    DecrementTargetTemperatureRequest
    GetTemperatureReadingRequest
    GetTargetTemperatureRequests
    SetLockState
    GetLockState
    SetColorRequest
    SetColorTemperatureRequest

    posted in Howto ... read more
  • F
    Felix Haverkamp

    short info:

    getTemperatureRequest for heating devices and temperature sensors works too.

    posted in Howto ... read more
  • F
    Felix Haverkamp

    @Gleno0h dont think this help. at the macbook it works perfect, but on the raspberry it doesnt. just switching the usb cable from one device to another. nothing else changed.

    posted in Troubleshooting read more
  • F
    Felix Haverkamp

    you dont need to put the ip of your alexa device in the config.
    it says:
    “The ip address of the system running this plugin.”

    it means the ip of the raspberry.

    second alexa is just working out of the box. remember its connected over the cloud. all commands are available on all alexa devices.

    posted in Plugins read more
  • F
    Felix Haverkamp

    Hi,
    i am totaly confused…

    have done everything in the homeduino howto thread from this forum.
    Using Arduino with homeduino sketch, flashed under raspberry.

    Plugin working well with Pimatic, sending and receiving works.

    But my reception is very very bad. Only receives commands from ELRO AB440R remote if i hold it 10 cm away from the antenna (17,5 cm copper cable).
    Very bad reception.

    BUT if i put that Arduino on my Macbook and start the Arduino APP and then the Monitor i have a very good reception. 10 Meter or more.
    Monitor Command to get RF signals “RF receive 0”.
    I can see the little LED on that arduino blink if it gets a command from the remote.

    Whats the clue?
    Does the Raspberry deliver to less power? (i have a 2A power plug)

    posted in Troubleshooting read more

Looks like your connection to pimatic forum was lost, please wait while we try to reconnect.